Topic: embed Simpleview not working in IE

Hello,

i've been using simpleviewer just shortly.
You can view it at http://users.telenet.be/wvc

All works fine in firefox, but in IE the gallery is nog loaded. I view only a white page.
Example: http://users.telenet.be/wvc/gallery_flemish_hills/

I only tested in IE 8.0.
I have flash player installed. And I also tried the solution withouth the <embed> tags posted on this forum.

What could be the problem?

grtz
Erinhir

Re: embed Simpleview not working in IE

Try get rid of the embed tag.
Replace this:

<object width="100%" height="100%">
            <param name="movie" value="Main.swf?galleryURL=gallery_flemish_hills.xml"></param>
            <param name="allowFullScreen" value="true"></param>
            <param name="allowscriptaccess" value="always"></param>
            <param name="bgcolor" value="222222"></param>
            <embed src="../simpleviewer.swf?galleryURL=gallery_flemish_hills.xml" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="100%" height="100%" bgcolor="222222"></embed>
        </object>

with this:

<object width="100%" height="100%" data="../simpleviewer.swf?galleryURL=gallery_flemish_hills.xml">
        <param name="movie" value="../simpleviewer.swf?galleryURL=gallery_flemish_hills.xml"></param>
        <param name="allowFullScreen" value="true"></param>
        <param name="allowscriptaccess" value="always"></param>
        <param name="wmode" value="transparent"></param>
    <param name="bgcolor" value="222222"></param>
</object>
Mike Richards
SimpleViewer Support Team.

Re: embed Simpleview not working in IE

I saw that solution in another topic, but that doesn't work for me. I keep seeying a white page  mad
Really strange, if I open the embed example in the simpleviewer download it also doesn't work.

What is wrong?

I asked some other people, they have the same problem...

grtz
erinhir

Last edited by erinhir (2010-02-26 21:46:01)

Re: embed Simpleview not working in IE

The embed tag can give IE some issues I would additionally add a doctype to the top of your HTML.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
Mike Richards
SimpleViewer Support Team.

Re: embed Simpleview not working in IE

The doctype messes up the page layout. But after long searching I found sth that works.

I use now following code to embed simpleviewer:

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" width="100%" height="100%">
               <param name="movie" value="../simpleviewer.swf?galleryURL=gallery_flemish_hills.xml"></param>
               <param name="allowFullScreen" value="true"></param>
               <param name="allowscriptaccess" value="always"></param>
        <param name="bgcolor" value="222222"></param>
        <embed src="../simpleviewer.swf?galleryURL=gallery_flemish_hills.xml" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="100%" height="100%" bgcolor="222222"></embed>
</object>

This works in FF and IE (only tested in IE 6 for now).

Erinhir

Re: embed Simpleview not working in IE

Gald you got it working, looks fine in IE8.

The doctype messes up the page layout.

If your are having issues because of adding a doctype I would check your page validation. Having a doctype is a good idea, because then the browsers better know how to render the page.

Mike Richards
SimpleViewer Support Team.

Re: embed Simpleview not working in IE

Hi,

I didn't want to start a new thread on this so I figured I would tack onto this one.

I embedded simpleviewer into several HTML pages on my site, and they are all working perfectly in Firefox but in IE 7 I just get a blank white box.  Are you able to help?  I tried editing my doctype code at the top of one page but that didn't change anything.

http://www.fashionrocksboutique.com/girls.html
http://www.fashionrocksboutique.com/guys.html

and several other pages, all using the same code.

Thanks in advance!
big_smile

Re: embed Simpleview not working in IE

@cari1206 - IE often has issues with the <embed> tag try removing it. I would also try fixing the validation errors if IE is giving you issues.

from:

<object width="800" height="450"><param name="movie" value="simpleviewer_girls.swf?galleryURL=gallery_girls.xml"></param>
<param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always">

</param><param name="bgcolor" value="111119"></param><embed src="simpleviewer_girls.swf?galleryURL=gallery_girls.xml"
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="800" height="450"
bgcolor="111119"></embed></object>

To:

<object width="800" height="450" data="simpleviewer_girls.swf?galleryURL=gallery_girls.xml">
<param name="movie" value="simpleviewer_girls.swf?galleryURL=gallery_girls.xml"></param>
<param name="allowFullScreen" value="true"></param>
<param name="allowscriptaccess" value="always"></param>
<param name="bgcolor" value="111119"></param>
</object>
Mike Richards
SimpleViewer Support Team.

Re: embed Simpleview not working in IE

Hi @miker - tried using the revised code but still getting the white box.
Checked validation also, but no dice sad

Re: embed Simpleview not working in IE

If you go to the swf in IE does it work? Also I'm not seeing the changes did you change back to what you had?

Mike Richards
SimpleViewer Support Team.

Re: embed Simpleview not working in IE

miker wrote:

If you go to the swf in IE does it work? Also I'm not seeing the changes did you change back to what you had?


Hi,
No the SWF in IE does not work.  I didn't re-publish the pages to the server because when I previewed them in IE after making changes I saw it was still not working.  However, for the sake of investigation here is a page where I changed the code the way you said before:

http://www.fashionrocksboutique.com/girls2.html

Anything you could do to help would be great - I can't figure out what I am doing wrong.  It seems so simple.

Thanks!

Re: embed Simpleview not working in IE

What FTP program did you use to upload the swf? Did you use fetch? If so delete the swf on the server and re-upload it using another FTP program such as filezilla or cyber duck.

Mike Richards
SimpleViewer Support Team.

Re: embed Simpleview not working in IE

miker wrote:

What FTP program did you use to upload the swf? Did you use fetch? If so delete the swf on the server and re-upload it using another FTP program such as filezilla or cyber duck.


Hi,

I can do that but I'm not sure what difference it would make?  The white box shows up in IE even when I am calling up the files from my local machine.  Firefox works fine.

Re: embed Simpleview not working in IE

Fetch corrupts the swf when it is uploaded.

Try this:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en" xml:lang="en">
    <head>
        <title>Fashion Rocks Boutique -- Cherry Hill, NJ</title>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />

        
    <style type="text/css" media="screen">    
            html, body    { height:100%; }
            body {
    margin:0;
    padding:0;
    overflow:auto;
    background-color: #222;
    color:#666;
    font-family:sans-serif;
    font-size:20px;
    background-image: url(images/bkgd.jpg);
            }
            a {    
                color:#ff0000;    
            }
.style4 {font-size: 12px}
    .style5 {color: #999999}
    .style1 {    font-family: Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;
    color: #CCCCCC;
    font-size: 12px;
}
    .style6 {color: #CCCCCC}
    a:link {
    color: #9999FF;
    text-decoration: none;
}
a:visited {
    color: #CCCCCC;
    text-decoration: none;
}
a:hover {
    color: #FFFFFF;
    text-decoration: none;
}
a:active {
    color: #CCCCCC;
    text-decoration: none;
}
</style>

</head>

<body>
<table width="936" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" style="background-image: url(images/tablebkgd.jpg); background-repeat: no-repeat;">
  <tr>
    <td><img src="images/secondaryheader.jpg" width="936" height="192" border="0" usemap="#Map" alt="" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><center>
      <div align="center">
      <object width="800" height="450" data="simpleviewer_girls.swf?galleryURL=gallery_girls.xml">
<param name="movie" value="simpleviewer_girls.swf?galleryURL=gallery_girls.xml"></param>
<param name="allowFullScreen" value="true"></param>
<param name="allowscriptaccess" value="always"></param>
<param name="bgcolor" value="111119"></param>
</object>
        </div>
      <div id="flashContent">
      <div align="center"><span class="style4"><span class="style5"><br />
            <span class="style6">SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player.</span></span> <a href="http://get.adobe.com/flashplayer/">Get Flash</a></span><br />
        <br />
        <span class="style1">1906 Rt. 70 &amp; Springdale Rd. | Cherry Hill, NJ | 856.751.7533</span><br />

        <span class="style1"><br />
        <a href="location.html">LOCATION</a> | <a href="girls.html">GIRLS</a> | <a href="newarrivals.html">NEW ARRIVALS</a> | <a href="denim.html">DENIM</a> | <a href="accessories.html">ACCESSORIES</a> | <a href="guys.html">GUYS</a></span><span class="style1"><br />

<br />
Copyright &copy; 2009 Fashion Rocks<br />
Site Design by: <a href="http://www.casolidesign.com">Casoli Design Studio</a></span><br />
<br />
<br />
      </div>
    </div></center></td>
  </tr>
</table>


<map name="Map" id="Map"><area shape="rect" coords="36,16,300,127" href="index.html" />
<area shape="rect" coords="67,151,143,173" href="location.html" />
<area shape="rect" coords="208,155,257,171" href="girls.html" />
<area shape="rect" coords="317,152,427,172" href="newarrivals.html" />
<area shape="rect" coords="494,151,557,174" href="denim.html" />
<area shape="rect" coords="631,151,730,173" href="accessories.html" />
<area shape="rect" coords="816,154,865,171" href="guys.html" />
</map></body>
</html>
Mike Richards
SimpleViewer Support Team.

Re: embed Simpleview not working in IE

miker wrote:

Fetch corrupts the swf when it is uploaded.

Try this:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en" xml:lang="en">
    <head>
        <title>Fashion Rocks Boutique -- Cherry Hill, NJ</title>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />

        
    <style type="text/css" media="screen">    
            html, body    { height:100%; }
            body {
    margin:0;
    padding:0;
    overflow:auto;
    background-color: #222;
    color:#666;
    font-family:sans-serif;
    font-size:20px;
    background-image: url(images/bkgd.jpg);
            }
            a {    
                color:#ff0000;    
            }
.style4 {font-size: 12px}
    .style5 {color: #999999}
    .style1 {    font-family: Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif;
    color: #CCCCCC;
    font-size: 12px;
}
    .style6 {color: #CCCCCC}
    a:link {
    color: #9999FF;
    text-decoration: none;
}
a:visited {
    color: #CCCCCC;
    text-decoration: none;
}
a:hover {
    color: #FFFFFF;
    text-decoration: none;
}
a:active {
    color: #CCCCCC;
    text-decoration: none;
}
</style>

</head>

<body>
<table width="936" border="0" align="center" cellpadding="0" cellspacing="0" style="background-image: url(images/tablebkgd.jpg); background-repeat: no-repeat;">
  <tr>
    <td><img src="images/secondaryheader.jpg" width="936" height="192" border="0" usemap="#Map" alt="" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><center>
      <div align="center">
      <object width="800" height="450" data="simpleviewer_girls.swf?galleryURL=gallery_girls.xml">
<param name="movie" value="simpleviewer_girls.swf?galleryURL=gallery_girls.xml"></param>
<param name="allowFullScreen" value="true"></param>
<param name="allowscriptaccess" value="always"></param>
<param name="bgcolor" value="111119"></param>
</object>
        </div>
      <div id="flashContent">
      <div align="center"><span class="style4"><span class="style5"><br />
            <span class="style6">SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player.</span></span> <a href="http://get.adobe.com/flashplayer/">Get Flash</a></span><br />
        <br />
        <span class="style1">1906 Rt. 70 &amp; Springdale Rd. | Cherry Hill, NJ | 856.751.7533</span><br />

        <span class="style1"><br />
        <a href="location.html">LOCATION</a> | <a href="girls.html">GIRLS</a> | <a href="newarrivals.html">NEW ARRIVALS</a> | <a href="denim.html">DENIM</a> | <a href="accessories.html">ACCESSORIES</a> | <a href="guys.html">GUYS</a></span><span class="style1"><br />

<br />
Copyright &copy; 2009 Fashion Rocks<br />
Site Design by: <a href="http://www.casolidesign.com">Casoli Design Studio</a></span><br />
<br />
<br />
      </div>
    </div></center></td>
  </tr>
</table>


<map name="Map" id="Map"><area shape="rect" coords="36,16,300,127" href="index.html" />
<area shape="rect" coords="67,151,143,173" href="location.html" />
<area shape="rect" coords="208,155,257,171" href="girls.html" />
<area shape="rect" coords="317,152,427,172" href="newarrivals.html" />
<area shape="rect" coords="494,151,557,174" href="denim.html" />
<area shape="rect" coords="631,151,730,173" href="accessories.html" />
<area shape="rect" coords="816,154,865,171" href="guys.html" />
</map></body>
</html>

That code did not fix the problem, so I switched to the java embed method.  Now it works in IE but no longer works in Firefox (no white box, just nothing).  Can you take a look at this code and let me know if you can figure out what the problem is?  Thanks in advance.  I really appreciate the help.  I used an old version of simpleviewer a couple of years ago with no issues.

http://www.fashionrocksboutique.com/girls2.html

Re: embed Simpleview not working in IE

Works fine in Firefox in Linux, I can try it tomorrow in windows.  Are you working on a Mac/using fetch? If so I would try what I suggested before and also clearing your browsers cache.

Mike Richards
SimpleViewer Support Team.

Re: embed Simpleview not working in IE

miker wrote:

Works fine in Firefox in Linux, I can try it tomorrow in windows.  Are you working on a Mac/using fetch? If so I would try what I suggested before and also clearing your browsers cache.

Thanks - I am not working on a MAC.  I am working on a PC in Windows.  I am not using Fetch either.  In Firefox it doesn't display my SWF, just defaults to the "SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash."

Any help you could provide would be great.  Thank you again!

Re: embed Simpleview not working in IE

Just checked your site in windows, both IE8 and FF 3.5 seem to be working if you are still having issues try clearing your browser cache.

Mike Richards
SimpleViewer Support Team.