Topic: can't view galleries on ie, Help me!

hi, I just made a website with simpleviewer pro in the galleries, but it only doesn't work on IE

maybe I made a mistake with the embedding code, or there is something wrong in my html...what can i do?

this is one of the galleries that i can't see on IE  http://www.sciampitta.com/sciampitta_20 … a2007.html

Re: can't view galleries on ie, Help me!

This is your HTML:

<html>
<head>
<title></title>
</head>
<body link="#FFFFFF" vlink="#FFFF00" alink="#FFFFFF">
<table width=100% height=100%>
<tr>
<td align=center valign=middle>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Sciampitta 2007</title>
</head>

<body>
    <div id="flashcontent">Questa galleria richiede FlashPlayer . <a href="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer/">Scarica Flash.</a></div>
    <script type="text/javascript">

        var fo = new SWFObject("viewer.swf", "viewer", "100%", "100%", "8", "#ffffff");

        // SIMPLEVIEWER CONFIGURATION OPTIONS
        // To use an option, uncomment it by removing the "//" at the start of the line
        // For a description of config options, go to:
        // http://www.airtightinteractive.com/simpleviewer/options.html

        //fo.addVariable("xmlDataPath", "gallery.xml");
        //fo.addVariable("firstImageIndex", "5");
        //fo.addVariable("langOpenImage", "Open Image in New Window");
        //fo.addVariable("langAbout", "About");
        //fo.addVariable("preloaderColor", "0xFFFFFF");

        fo.write("flashcontent");
    </script>
<p>
  <object width="800" height="600">
    <param name="movie" value="simpleviewer.swf?galleryURL=gallery.xml"></param>
    <param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always">
    </param><param name="bgcolor" value="222222"></param>

    <embed src="simpleviewer.swf?galleryURL=gallery.xml"
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="800" height="600"
bgcolor="0099cc"></embed>
  </object>
</p>
<p><a href="http://www.guidonossardi.it" target="_blank">Foto Guido Nossardi</a></p>
<body bgcolor="#006699">
</body>
</html>
</td></tr></table>
</body>
</html>

Your DOCTYPE needs to be at the top of you document before your HTML tag. You have too many <html>, <head> and <body> tags, there should only be one set of each. Any time you have a tag with a param such as <table width=100% height=100%>, you need quotation marks around the value, height="100%".

You can see your HTML errors here.

For starter try the following.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Sciampitta 2007</title>

</head>
<body link="#FFFFFF" vlink="#FFFF00" alink="#FFFFFF" bgcolor="#006699">
<table width="100%" height="100%">
<tr>
<td align="center" valign="middle">

<p>
  <object width="800" height="600">
    <param name="movie" value="simpleviewer.swf?galleryURL=gallery.xml"></param>
    <param name="allowFullScreen" value="true"></param>
    <param name="allowscriptaccess" value="always"></param>
    <param name="bgcolor" value="222222"></param>
    <embed src="simpleviewer.swf?galleryURL=gallery.xml" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="800" height="600"
bgcolor="0099cc"></embed>
  </object>
</p>
<p><a href="http://www.guidonossardi.it" target="_blank">Foto Guido Nossardi</a></p>

</td></tr></table>
</body>
</html>
Mike Richards
SimpleViewer Support Team.