Topic: Gallery XML not found

I know this is a common problem, but I have read through all the previous posts on this topic I can find and cannot solve my problem.

I have a simpleviewer gallery on my website and it loads fine when viewed from the website it is hosted on:

http://lessthanthree.50webs.com

However, I have bought the domain, http://www.less-than-3.co.uk and have set it to display the free site through a frame so that the address bar still displays less-than-3.co.uk (but I can get my hosting for free tongue). So even though less-than-3.co.uk should display exactly what lessthanthree.50webs.com displays, it suddenly cant find the gallery xml.

I have tried going into the html for the gallery and changing the xml path to "http://lessthanthree.50webs.com/gallery.xml" just to make sure, but it still doesn't work.


Also, the website works fine on Internet Explorer, and only has the problem when viewed in Firefox and Chrome.

Any ideas?

many thanks

Last edited by meecho (2010-07-27 17:28:29)

Re: Gallery XML not found

Going to the pages listed I'm not seeing a SimpleViewer gallery, what is the URL of the gallery?

Mike Richards
SimpleViewer Support Team.

Re: Gallery XML not found

hi miker,

The text on the page underneath the video uses the simpleviewer gallery. The direct link is: http://lessthanthree.50webs.com/text.html

the gallery.xml is located at http://lessthanthree.50webs.com/gallery.xml

Re: Gallery XML not found

iframes can cause issues I would suggest you get rid of the iframe and place the embed code directly into the page.

Your embed code:

    <script type="text/javascript">
            var flashvars = {};
            flashvars.galleryURL = "http://lessthanthree.50webs.com/gallery.xml";
            var params = {};            
            params.allowfullscreen = true;
            params.allowscriptaccess = "always";
            params.bgcolor = "ffffff";
            swfobject.embedSWF("simpleviewer.swf", "flashContent", "100%", "100%", "9.0.124", false, flashvars, params);
            baseURL="http://lessthanthree.50webs.com/"
        </script>
        

Your baseURL code is in the wrong spot and missing the flashvars. at the beginning of its line.  Also if you use baseURL the galleryURL should just be gallery.xml. Once you make the changes clear your browser's cache and reload the page.


    <script type="text/javascript">
            var flashvars = {};
            flashvars.baseURL="http://lessthanthree.50webs.com/"
            flashvars.galleryURL = "gallery.xml";
            var params = {};            
            params.allowfullscreen = true;
            params.allowscriptaccess = "always";
            params.bgcolor = "ffffff";
            swfobject.embedSWF("simpleviewer.swf", "flashContent", "100%", "100%", "9.0.124", false, flashvars, params);
        </script>
        
Mike Richards
SimpleViewer Support Team.