Topic: issue with Firefox

Hi there!

I have gone and installed autoviewer on my website and it works amazing....in IE. Unfortunately when it comes to trying it out in Firefox, all I get is "x"s where the images should be - though the navigation buttons seem to come up and work fine.

I went through the forums and checked to see what the issue could be, it doesn't appear to be a CSS issue and I unattached any style sheets from the page just in case. I went through and linked everything directly (to be safe). I'm at a bit of a loss right now.

If anyone could help me out that would be amazing!
Here is a link to the gallery in question: http://www.corneliaklimek.ca/gallery/fashion.html

Here is my page code:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<!-- saved from url=(0014)about:internet -->
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Fashion Photography</title>
<!-- Download AutoViewer at www.airtightinteractive.com/projects/autoviewer -->
<script type="text/javascript" src="http://www.corneliaklimek.ca/gallery/swfobject.js"></script>

<style type="text/css">    
    body {
        background-color: #181818;
        font: .8em/1.3em verdana,arial,helvetica,sans-serif;
        
    }

    #header {
        background-color: #181818;
        width: 100%;
        height: 100px;        
    }
    
    #footer {
        background-color: #181818;
        width: 100%;
        height: 40px;        
    }
    
    #flashcontent {
        width: 100%;
        height: 600px;        
    }
        
body,td,th {
    font-size: 0.8em;
    color: #FFF;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
}
a:link {
    text-decoration: none;
    color: #FFF;
}
a:visited {
    text-decoration: none;
}
a:hover {
    text-decoration: underline;
}
a:active {
    text-decoration: none;
}
</style>
</head>
<body>
    <div id="header"><img src="/images/gallerylogo.jpg" alt="" width="576" height="101" border="0" usemap="#Map" />
      <map name="Map" id="Map">
        <area shape="rect" coords="318,49,355,62" href="http://www.corneliaklimek.ca" alt="" />
        <area shape="rect" coords="362,51,423,62" href="http://www.corneliaklimek.ca/about.html" alt="" />
        <area shape="rect" coords="429,51,478,62" href="http://www.corneliaklimek.ca/contact.html" alt="" />
      </map>
</div>
    <div id="flashcontent">AutoViewer requires JavaScript and the Flash Player. <a href="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer/">Get Flash here.</a> </div>    
    <script type="text/javascript">
        var fo = new SWFObject("http://www.corneliaklimek.ca/gallery/autoviewer.swf", "autoviewer", "100%", "100%", "8", "#181818");        
                
        //Optional Configuration
        
        //fo.addVariable("langOpenImage", "Open Image in New Window");
        //fo.addVariable("langAbout", "About");  
        //fo.addVariable("xmlURL", "http://www.corneliaklimek.ca/gallery/gallery.xml");                    
        fo.addParam("wmode", "opaque"); 
        fo.write("flashcontent");    
        
    </script>    
    
<div id="footer"><center>© Cornelia Klimek Photography 2009-2010 | www.corneliaklimek.ca</center></div>
</body>
</html>

and here is my gallery code:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<gallery title="Fashion" frameColor="0xFFFFFF" frameWidth="5" imagePadding="20" displayTime="6" enableRightClickOpen="false">
<image>
   <url>http://www.corneliaklimek.ca/gallery/images/IMG_0493.jpg</url>
   <caption></caption>
   <width>900</width>
   <height>600</height>
</image>
<image>
   <filename>images/IMG_0170.jpg</filename>
   <caption></caption>
   <width>400</width>
   <height>600</height>
</image>
<image>
   <filename>images/IMG_3255.jpg</filename>
   <caption></caption>
   <width>900</width>
   <height>600</height>
</image>
<image>
   <filename>images/IMG_3388.jpg</filename>
   <caption></caption>
   <width>900</width>
   <height>600</height>
</image>
<image>
   <filename>images/IMG_3605.jpg</filename>
   <caption></caption>
   <width>900</width>
   <height>600</height>
</image>
<image>
   <filename>images/IMG_3710.jpg</filename>
   <caption></caption>
   <width>400</width>
   <height>600</height>
</image>
<image>
   <filename>images/IMG_4730.jpg</filename>
   <caption></caption>
   <width>900</width>
   <height>600</height>
</image>
<image>
   <filename>images/IMG_4844.jpg</filename>
   <caption></caption>
   <width>400</width>
   <height>600</height>
</image>
<image>
   <filename>images/IMG_5026.jpg</filename>
   <caption></caption>
   <width>400</width>
   <height>600</height>
</image>
<image>
   <filename>images/IMG_5136.jpg</filename>
   <caption></caption>
   <width>400</width>
   <height>600</height>
</image>
<image>
   <filename>images/IMG_5174.jpg</filename>
   <caption></caption>
   <width>400</width>
   <height>600</height>
</image>
</gallery>

Thank you!

Re: issue with Firefox

I just downloaded and tried it in Chrome and it works perfectly there as well. It appears to be a localized issue in Firefox. Anyone have any ideas?

I've tried running it through the W3 checker and fixed the issues, tried changing the doctype, tried making fixed heights in the CSS, tried making percentage heights in the CSS, tried writing some code to help Firefox understand. I'm really at a loss here.  neutral

Re: issue with Firefox

Your gallery is working fine in firefox 3.6 for me did you get it working? If not, did you try clearing your Browser's cache after the changes you made?

Mike Richards
SimpleViewer Support Team.

Re: issue with Firefox

I actually did manage to get it working with a bit of tweaking (read: a lot of tweaking)! Thank you anyway!

Re: issue with Firefox

What changes did you make?  I am having the same issues.

Thanks.

Re: issue with Firefox

@gazman
Check out the FAQs here: http://simpleviewer.net/autoviewer/support/faq.html
FAQs #2, #3 and #4 deal with images not showing up.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.