Topic: Simpleviewer in Joomla SEO friendly URL's in submenu does not work

I managed to make Simpleviewer work in Joomla.
I use a mainmenu item with submenu's for different galleries everything worked oke.

But whem i put on the SEO friendly url's the simpleviewer gallery in the submenu does not work it says "Gallery XML not found"???

If i put the SEO friendly URL's off it works!!
What to do??? Is there any solution i tried many things but till now nothing…

here example of the site go to mainmenu "Portfolio" and click the gallery works. But when you go portfolio>submenu "tester" click nothing…
If you click mainmenu "Tester" it works…

http://www.brambusink.nl/

this is what i use in the articles to call a simpleviewer gallery:

<object width="800" height="600">
<param name="movie" value="simpleviewer.swf" />
<param name="allowFullScreen" value="true" />
<param name="allowscriptaccess" value="always" />
<param name="bgcolor" value="222222" /><embed type="application/x-shockwave-flash" width="900" height="600" src="simpleviewer/simpleviewer.swf?galleryURL=simpleviewer/gallery.xml" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" bgcolor="222222"></embed>
</object>

For other galleries i use a different path, and they all work with SEO frienfdly URL's off…


thanx…

Last edited by Rone (2010-09-03 13:22:05)

Re: Simpleviewer in Joomla SEO friendly URL's in submenu does not work

Looks like the path to the gallery.xml file is incorrect in the portfolio/tester/tester.html page.
You have:

src="/simpleviewer/simpleviewer_test.swf?galleryURL=simpleviewer/gallery_test.xml"

You'll need to direct the galleryURL to the root directory with a leading / ie, try:

src="/simpleviewer/simpleviewer_test.swf?galleryURL=/simpleviewer/gallery_test.xml"

The link from the main menu works with the same code because it is already in the root directory.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: Simpleviewer in Joomla SEO friendly URL's in submenu does not work

Thanks for reply!

oke i did some changes. now if you go "portflio">submenu>"tester"
but it did not work out now i get the message: "Cannot Parse Gallery XML"
if i put SEO friendly of then it keeps on giving that message

changed this in the article:
src="portfolio/tester/simpleviewer.swf?galleryURL=/portfolio/tester/gallery.xml" allowscriptaccess="always"

this is what i have in the gallery XML:

      imagePath="portfolio/tester/images/"
    thumbPath="portfolio/tester/thumbs/"
    useFlickr="false"
    flickrUserName=""
    flickrTags=""
    languageCode=""
    languageList=""
>
    <image imageURL="/portfolio/tester/images/Fractal_001.jpg" thumbURL="portfolio/tester/thumbs/Fractal_001.jpg" linkURL="" linkTarget="" >
        <caption>fractal 1</caption>
    </image>
    <image imageURL="portfolio/tester/images/Fractal_002.jpg" thumbURL="portfolio/tester/thumbs/Fractal_002.jpg" linkURL="" linkTarget="" >
        <caption>Fractal_002.jpg</caption>
    </image>

Last edited by Rone (2010-09-03 15:11:00)

Re: Simpleviewer in Joomla SEO friendly URL's in submenu does not work

The gallery can now be found but there are a couple of errors in your simpleviewer/gallery_test.xml file.
Your opening <simpleviewergallery> tag looks like a closing one, ie:

</simpleviewergallery textColor="FFFFFF" frameColor="FFFFFF" ...

... should be:

<simpleviewergallery textColor="FFFFFF" frameColor="FFFFFF" ...

Also, your closing tag at the very end of the document has an extra slash, ie:

<//simpleviewergallery>

... should be:

</simpleviewergallery>
Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: Simpleviewer in Joomla SEO friendly URL's in submenu does not work

oke i changed some things in the menu

we have mainmenu "portfolio" -> gallery works

submenu from "portfolio" > "portfolio2" does not work can't see the images

"portfolio2" is same gallery as "portfolio" only changed in the article

src="simpleviewer/simpleviewer.swf?galleryURL=simpleviewer/gallery.xml"
to:
src="simpleviewer/simpleviewer.swf?galleryURL=/simpleviewer/gallery.xml"

gallery.xml file is same for both:
<simpleviewergallery
   
    galleryStyle="MODERN"
    title="Portfolio"
    textColor="FFFFFF"
    frameColor="FFFFFF"
    frameWidth="5"
    thumbPosition="LEFT"
    thumbColumns="3"
    thumbRows="4"
    showOpenButton="TRUE"
    showFullscreenButton="TRUE"   
    maxImageWidth="640"
    maxImageHeight="640"
    useFlickr="false"
    flickrUserName=""
    flickrTags=""
    languageCode="AUTO"
    languageList=""       
    imagePath="simpleviewer/images/"
    thumbPath="simpleviewer/thumbs/"
   
>

<image imageURL="simpleviewer/images/wide.jpg" thumbURL="simpleviewer/thumbs/wide.jpg" linkURL="" linkTarget="" >
    <caption><![CDATA[Welcome to <u><a href="http://www.simpleviewer.net" target="_blank">SimpleViewer</a></u>.]]></caption>   
</image>
<image imageURL="simpleviewer/images/tall.jpg" thumbURL="simpleviewer/thumbs/tall.jpg" linkURL="" linkTarget="" >
    <caption>SimpleViewer is a free, customizable Flash image gallery. Use it to display your images on any web page in a professional, intuitive and simple way.</caption>   
</image> 
etc
</simpleviewergallery>

So maybe have to change the path of the images????
tried some things without result

With SEO friendly url's off all galleries work…

thanks

Re: Simpleviewer in Joomla SEO friendly URL's in submenu does not work

In your simpleviewer.xml file you could try preceding each imageURL and thumbURL with a leading / to signify the root directory.

You could also perhaps use absolute rather than relative paths for the imageURL and thumbURL entries.

You could also use the baseURL variable (see the last variable listed on this page http://simpleviewer.net/simpleviewer/su … tions.html ).

If set, all relative URLs (e.g. to images and thumbnails) will be relative to this URL.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: Simpleviewer in Joomla SEO friendly URL's in submenu does not work

Wow!

after some problems with IE (white object screen solved using baseURL) intensive research puzzling and trial and error i managed to make it work in all browsers on both OSX and Windows… big_smile

i changed the embeded code in this:

<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" width="880" height="600" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,18,0">
<param name="src" value="/portfolio/holidays/simpleviewer.swf" />
<param name="flashVars" value="baseURL=/portfolio/holidays/" />
<param name="allowFullscreen" value="true" />
<param name="BGCOLOR" value="#222222" /> <embed width="880" height="600" src="portfolio/holidays/simpleviewer.swf" autostart="false" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/" flashvars="baseURL=/portfolio/holidays/" allowfullscreen="true" bgcolor="#222222" wmode="transparent"></embed>
</object>

and gave the imageURL and thumbURL in the gallery.xml absolute paths

now it seems to work…and now i'm able to make various galleries in the submenu!!

thanx for the help… wink

Re: Simpleviewer in Joomla SEO friendly URL's in submenu does not work

You menus are still bleeding behind your gallery in Chrome )-: