Topic: Just one gallery not showing in Firefox

Please can you help a newbie?
I've used SimpleViewer very successfully on a number of gallery pages on a number of websites.  I have just re-done a gallery page for one site and it shows just fine in Safari but not in Firefox 3.6.9 which is maddening because the other web pages that I have live show the galleries just fine.  What also puzzles me is the <div> which includes the default "SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. " just doesn't show at all.  I have had a read of past threads, cleared the browser cache but it doesn't seem to make any difference.  What am I doing wrong?

Many thanks.

Re: Just one gallery not showing in Firefox

Please post a URL to the gallery you are having trouble with.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: Just one gallery not showing in Firefox

Have you read :
http://www.simpleviewer.net/forum/viewtopic.php?id=9334
is that web page maybe with a different host or hosted with different settings and the hotlinks thing mentioned in this thread I have copied might then make a difference ?

Re: Just one gallery not showing in Firefox

Hi.  The site is:

http://www.gravesendcameraclub.org.uk/web/gallery2.html

Check out the page source: it seems OK to me and looks like the others sites I've done, unless I'm missing something obvious. 

The only thing I've done is moved the .html page into the /web folder and it works fine in Safari.
(tearing hair out in clumps!)

Re: Just one gallery not showing in Firefox

Please check out the follow FAQ:
http://simpleviewer.net/simpleviewer/su … ml#embed_7

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: Just one gallery not showing in Firefox

Cheers.  I checked that out, something about setting a height in the css.  I felt sure I'd done that, and even copied from the index.html file? This is from the head of the gallery page.

<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/swfobject/2.2/swfobject.js"></script>
        <script type="text/javascript">
            var flashvars = {};
            flashvars.galleryURL = "gallery.xml";
            var params = {};           
            params.allowfullscreen = true;
            params.allowscriptaccess = "always";
            params.bgcolor = "222";
            swfobject.embedSWF("simpleviewer.swf", "flashContent", "100%", "60%", "9.0.124", false, flashvars, params);
        </script>
         
        <style type="text/css" media="screen">   
            html, body    { height:100%; }
            body {           
                margin:0;
                padding:0;
                overflow:auto;
                color:#666;
                font-family:sans-serif;
                font-size:20px;       
            }
           
</style>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="../style.css" />

So, I thought perhaps it has to do with the style.css linked style sheet.  However, in that:

html, body {
height: 100%;
margin-bottom: 1px;

}

and I added:

#flashcontent {height: 100%;}

but it still doesn't show ????

Re: Just one gallery not showing in Firefox

Your 'flashContent' <div> is also within <div>s named 'content' and 'wrapper' so you'll need to specify heights for these <div>s, too.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: Just one gallery not showing in Firefox

Hi Steven
A big THANK YOU.  I put that in the head of the page for that one only and it now seems to work fine without affecting the rest of the site.  I'll try and remember that for the next time I encounter a problem.  Cheers!