Topic: Embedded simpleviewer pro gallery doesn't show on html page

Surely hoping someone can catch my error. There are a lot of posts similar to mine. I've gone through them, but still can't get my gallery to show.

I made my gallery in svBuilder. It looks fine when I view its index page in Firefox.

I can't get it to show up embedded in an html page that I created in Dreamweaver. In my site folder I have index.html (the page I'm trying to embed simpleviewer in), main.css, an images folder and a gallery folder.

The gallery folder contains: autoindex.xml, gallery.xml, index.html, a photos folder, simpleviewer.swf, swfobject.js, and a thumbnails folder.

many thanks in advance, I've spent many hours on this and my brain and experience have reached a dead end!

Here's the link:http://corinnegeertsen.com/portfolio/

Re: Embedded simpleviewer pro gallery doesn't show on html page

Your paths to the files are incorrect.
Your portfolio page is looking for 'gallery.xml' and 'simpleviewer.swf' in /portfolio/ but they are located in /portfolio/gallery/.
Move everything ('gallery.xml' and 'simpleviewer.swf' files, 'photos' and 'thumbnails' folders) out of the 'gallery' folder and into the 'portfolio' folder and things should work fine.
If you leave things where they currently are, you'd need to change the paths to 'gallery.xml' and 'simpleviewer.swf' (from within your HTML file) and also the paths to all the images (from within your XML file).
Check out this guide to troubleshooting pathing problems:
http://simpleviewer.net/simpleviewer/su … ml#pathing

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: Embedded simpleviewer pro gallery doesn't show on html page

Thanks for the quick reply.

I've reorganized things so everything is in the same folder and the gallery still doesn't show.

In my site folder are: autoindex.xml, gallery.xml, images (for the whole site), index.html (This will be the homepage of the site, but right now it's the About page), main.css, photos, portfolio.htm (This is the page I'm trying to get simpleviewer to show up on), simpleviewer.swf, swfobject.js, Templates (just made them-going to make the rest of the site from them soon), and thumbnails.

Here's the link: http://corinnegeertsen.com/portfolio/portfolio.htm

Many thanks!

Re: Embedded simpleviewer pro gallery doesn't show on html page

Your gallery is displayed in Internet Explorer so it looks like this might be the problem:
http://simpleviewer.net/simpleviewer/su … ml#embed_7

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: Embedded simpleviewer pro gallery doesn't show on html page

Many thanks to Steven. That was indeed the problem. I changed this line in the head:

swfobject.embedSWF("simpleviewer.swf", "flashContent", "100%", "100%", "9.0.124", false, flashvars, params);

to

swfobject.embedSWF("simpleviewer.swf", "flashContent", "100%", "800px", "9.0.124", false, flashvars, params);

That did the trick. (I fussed around in svBuilder Pro and Dreamweaver with spacing also.) And now it looks like this:

http://corinnegeertsen.com/portfolio/portfolio.htm