Topic: Difficulty embedding SimpleViewer 2 gallery in iWeb 3 (iLife '11)

The gallery is just the way I want it, and it works great in svBuilder-Pro. Published it, copied and pasted the code provided into HTML snippet in iWeb. Published the site, but the gallery isn't visible on the page in which it's supposed to be embedded. All the files are in a discreet folder within the site, along with html files and individual page folders. This is the path: iDisk>Web>Sites>MySite>MyGallery folder. I have a screenshot of the path, but don't know how to upload to this forum. Have I put the output files in the right place? Do they belong in a discreet folder, or should they be rattling around loose in the MySite folder?

Also have a screenshot of the source code of the loaded page from Safari, which clearly shows that the simpleviewer.js file failed to load (status of 404, not found).

Read the FAQs and nothing really addressed this. So close to getting this to work. Can you show me where I've gone wrong, please?

thanks,
Adam

Re: Difficulty embedding SimpleViewer 2 gallery in iWeb 3 (iLife '11)

Hi,

did you try the iFrame method described here: http://www.simpleviewer.net/simpleviewe … l#external

Felix Turner
SimpleViewer Support Team.

Re: Difficulty embedding SimpleViewer 2 gallery in iWeb 3 (iLife '11)

No, I haven't, but I'll try it now, thanks. There's a clue in the link you provided: I should have put the html page in which the gallery is embedded inside the gallery folder. I'll try that too.

BTW The intention is that the gallery run within the page, rather than opening in a new page. Is there any way to upload gifs to this forum as part of my query? A picture would make what I've done (or not done) so much clearer than I can describe it.

Thanks,
Adam

Re: Difficulty embedding SimpleViewer 2 gallery in iWeb 3 (iLife '11)

It is not possible to embed images in posts in this forum.
You can however, upload the images elsewhere and post links to them.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: Difficulty embedding SimpleViewer 2 gallery in iWeb 3 (iLife '11)

Thanks Felix & Steven for your replies from last week.

Here are links to images of the file path in my iDisk:
http://homepage.mac.com/abbrill/filechu … 20path.gif
and the source code of the page, with error messages:
http://homepage.mac.com/abbrill/filechu … 20code.gif

Can you tell from these images why my SimpleViewer slideshow gallery doesn't appear in my iWeb page? If not, what else could I show you?

thanks again,
Adam

Re: Difficulty embedding SimpleViewer 2 gallery in iWeb 3 (iLife '11)

Your 'source code.gif' image shows paths such as 'adambrilldesign//Illustration_files/svcore/js/simpleviewer.js' and 'adambrilldesign//Illustration_files/widget0_markup.html' (note the double / before 'Illustration_files').
If you can find out where the double slash is coming from (and replace it with a single slash) this may solve your problem.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.