Topic: gallery will not show up in ie

I have searched the forum and tried multiple solutions. Galleries will show up in Safari, Firefox and Chrome but not IE. I have the correct flash player installed.  Below is one of the pages with the gallery imbedded. Thank you for your help.
http://www.tbradleymurals.com/Accents%2 … llery.html
I read in another thread to remove the % sign from the url. It only shows in IE.
Thanks

Re: gallery will not show up in ie

The first thing to try is to upgrade your gallery to the latest version of SimpleViewer Pro (v2.1.3).
Upgrades are free within the same major version number so you can download the latest version from the link in your purchase email.
If you cannot find the email or your link has expired, please fill in this form to receive a new link.
Once you have the latest version, replace the 'svcore' folder in your gallery with the 'svcore' folder from the SimpleViewer Pro download package ('simpleviewer_pro_213/web/svcore/').
Also, update your embedding code with the new style found here.

Inconsistencies when viewing a web page in different browsers can often be attributed to HTML errors.
You can check your page using the W3C Markup validation Service and then fix any errors found.

Your HTML page should also use a Doctype Declaration at the very beginning (before the opening <html> tag).
See here for details.
Looking at your code, the following might be suitable:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
   "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: gallery will not show up in ie

Rather than starting a new post, I see that this member is having the same issue as I. I have embedded SW2.1.3 into my web page and it looks FABULOUS in Firefox, but it is not functioning properly at ALL in IE. Not only is the viewer different, but the pictures are blown up too much when you click on one so that they become pixelated.

Is there some sort of "fix" for IE? Please help me...
Here are two screen shots, one of IE and then of Firefox:

[img]http://img823.imageshack.us/img823/2588/iehotmess.jpg[/img]

[img]http://img706.imageshack.us/img706/671/firefoxperfection.jpg[/img]

Re: gallery will not show up in ie

@cherchmouse
Your image shows the mobile player in IE. It looks like Adobe Flash Player is not installed (or enabled) in this browser.
You can check if it is installed (and if so, what version), by visiting this page: http://kb2.adobe.com/cps/155/tn_15507.html

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: gallery will not show up in ie

I have upgraded, made sure my doc type was correct. The viewer shows locally but not when it is uploaded. I have deleted my browser cache. I rebuilt the gallery using the new updated version. I tried to fix the errors within my html code. Dropped it down from 20 some to 8.
Thank you for your help I have tried lots of changes and read through the forum's several times!
The url below is the only page I have reloaded to the web server with the viewer update.

http://tbradleymurals.com/Accents%20Gal … llery.html

Re: gallery will not show up in ie

Your HTML page still does not have a Doctype Declaration and it should be free of HTML errors.
Use a Doctype Declaration and eliminate the errors on the page and the gallery has a much greater chance of being displayed consistently across different browsers.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: gallery will not show up in ie

Hello Steven,

I have problems viewing galleries in both IE and Firefox 4.1. I have Flash Player 10.3 installed on my PC along with the latest SimpleViewerPro 2.1.3.

I am able to run a FLASH based gallery locally, but it gets stuck in Mozilla Firefox. When I try to run the same gallery in IE, it ignored FLASH components and just gives me a collection of thumnales without autoscroll functionality, etc.

The page in question is www.raskinstudio.com/galleries/action/action.html

Please help!
Zahar

Re: gallery will not show up in ie

With regard to your issue in IE, please see here: http://simpleviewer.net/simpleviewer/su … trouble_14

With regard to the Flash gallery getting stuck:
Does the gallery display OK locally (ie. does the problem occur only when the gallery is uploaded)?
If so, try reuploading the 'svcore' folder again in case the SWF file somehow became corrupted during upload. See note 2 here: http://simpleviewer.net/simpleviewer/su … trouble_12

Also, you could try eliminating the <image> entries in the XML file and see if the 'No images specified' message appears (or if the preloader still gets stuck).
If you do get the 'No images specified' message, then add the <image>s one by one to see if SimpleViewer is getting stuck because of an image. I've not seen this happen before but it is perhaps worth trying.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: gallery will not show up in ie

Hello Steve,

Thank you for a quick response. In regards to internet explorer, I realized that I am running version 7. I am in the process of updating it to version 9 with installing Windows Vista 2 SP and will let you know how that goes. As I understand the latest simpleviewer pro did not keep compatibility with verison 7 of IE?

In regards to problems with displaying gallery under Firefox 4.0.1 with Flash Player 10.3. It still does not work.

I tried the things that you recommended.

1. I replaced svcore folder (I am using Filezilla 3.3.5.1 for all ftp uploads. This did not help.

2. I removed all image descriptions from gallery.xml file and did get a message saying that there are no images to display.

3. However, when I started adding images one by one, i keep on getting to the same window displaying small white block.

4. I tried to make sure that the image files and links that point to them are all lower case, that did not help.

5. I can view the same gallery without a problem on my PC.

6. The gallery with identical preset settings at http://www.raskinstudio.com/galleries/kids/kids.html
displays without a problem.

Please lt me know if I can try anything else on my side to resolve this issue.

Thank you,
Zahar

Re: gallery will not show up in ie

I see your gallery at http://www.raskinstudio.com/galleries/a … ction.html is now working.

As I understand the latest simpleviewer pro did not keep compatibility with verison 7 of IE?

SimpleViewer galleries are compatible with IE7. If you find any specific issue, please let us know.

When I try to run the same gallery in IE, it ignored FLASH components and just gives me a collection of thumnales without autoscroll functionality, etc.

What you are describing is the mobile player which is used to display the gallery when Adobe Flash Player is not detected.
You can check that Adobe Flash Player is installed in your browser by visiting the following page: http://kb2.adobe.com/cps/155/tn_15507.html

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.