Topic: using flickr sets

hi,

i have been using simpleviewer with flickr for a few weeks trying to create a gallery out of each set i have on flickr. with the tagging difficulties that have arisen with flickr and the free simpleviewer, i uploaded to simpleviewer pro to try using my FlickrSetID to load these galleries.

however, when i enter my FlickrUsername and my FlickrSetID, the gallery previews correctly in svBuilderPro, but when i upload the gallery, it loads images from my entire photostream (all the images from the different sets are jumbled together).

first i tried the following parameters:

flickrUsername: aseelaus
flickrTags: (blank)
flickrUserID: (blank)
flickrSetID: 72157627834323640
here is a link to the set on flickr i wish to display: http://www.flickr.com/photos/aseelaus/s … 834323640/

i also tried entering my flickrUserID (31863861@N06) instead of my username, but that loaded a photostream that belonged to an entirely different user?! once i uploaded the .xml file.

here is a link to my photostream where i located my userID: http://www.flickr.com/photos/31863861@N06

both times, the gallery previewed properly in svBuilderPro initially, but once i saved the .xml file and embedded into my page, it displayed the incorrect images.

lastly, i tried using the unique tag that i use for each set (in this set, it is "level3magnet") but the same problem that i had with the free simpleviewer occurs and not all the images that are in the set/tagged load. any ideas/suggestions/solutions you have on how to resolve this would be greatly appreciated. thank you!

Re: using flickr sets

If you wish to load images from a Flickr Set, use only the flickrSetId option (and do not use the flickrUserName, flickrUserId and flickrTags options).
Using the following as a gallery's XML file in a test gallery displays the 16 images in your Flickr set:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<simpleviewergallery
useFlickr="TRUE"
flickrSetId="72157627834323640"
/>

Using the following as a gallery's XML file in a test gallery displays your images (not someone else's):

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<simpleviewergallery
useFlickr="TRUE"
flickrUserId="31863861@N06"
/>
Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: using flickr sets

thank you for your (very prompt!) help, steven.

it seems like a silly oversight, but upon entering only the set id (in this case: 72157628023612992) i am still seeing the proper images loading in svbuilder, but someone else's images in my published gallery. here is a link to the page that features the gallery:

http://madebyalissandra.blogspot.com/p/ … ering.html

instead of seeing the 21 images in this flickr set: http://www.flickr.com/photos/aseelaus/s … 023612992/

i see someone else's photographs. i really appreciate your help, and i am new to simpleviewer pro, so i must be overlooking something. thanks again!

Re: using flickr sets

Your gallery uses SimpleViewer v2.1.3 but your embedding code uses variables from SimpleViewer v1.x.
Change your references from xmlDataPath to galleryURL: http://simpleviewer.net/simpleviewer/pr … .html#html
Also, by embedding the SWF file using <object> and <embed> tags, your gallery will not benefit from Universal Playback.
Instead, use the recommended embedding code found here: http://simpleviewer.net/simpleviewer/su … dding.html
You could also upgrade to the current version of SimpleViewer (v2.2.0) by following the instructions on this page: http://simpleviewer.net/simpleviewer/pr … grade.html

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: using flickr sets

thanks so much! everything appears to be working now. sorry for the confusion, i really appreciate your help.