Topic: no universal playback in WP-SV?

I'm a long time user and devotee to SV pro and love universal playback ability.

Just started using WP-SV plugin and it doesn't seem to have universal playback as well.
Am I missing something or have I installed it incorrectly.
IE -  WP SV galleries work in flash environments, but not on iPad / iPhones.

thanks,
Eric

Re: no universal playback in WP-SV?

The current version of WP-SimpleViewer uses SimpleViewer-Standard v2.2.0 and does include Universal Playback, ie. the Mobile Player will be used to display the gallery on a mobile device or in a browser which does not have Adobe Flash Player installed and enabled.
Please post the URL to your gallery so that we can take a look.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: no universal playback in WP-SV?

gotcha-

on mobile device I am getting "gallery xml not found"
just realized that is different than flash issue.
what am I doing wrong to get this error?

much thanks,
Eric

Steven Speirs wrote:

The current version of WP-SimpleViewer uses SimpleViewer-Standard v2.2.0 and does include Universal Playback, ie. the Mobile Player will be used to display the gallery on a mobile device or in a browser which does not have Adobe Flash Player installed and enabled.
Please post the URL to your gallery so that we can take a look.

Re: no universal playback in WP-SV?

here is the gallery I am talking about:
http://www.showupshowoff.net/gallery/

thanks!
Eric

uploads folder persmisions is 777

Last edited by faneuil (2011-11-26 20:49:24)

Re: no universal playback in WP-SV?

The link you provided is http://www.showupshowoff.net/gallery/
... but the galleryURL in your gallery's embedding code is:

flashvars73.galleryURL = "http://www.korenman.com/showupshowoff/gallery/wp-content/uploads/73.xml";

Note the different domains.
If you visit http://www.korenman.com/showupshowoff/gallery/ in a non-Flash browser, your gallery will successfully be displayed by the Mobile Player.
Either change the URL when viewing the gallery or change the path to your 'uploads' folder in WordPress so that they match.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: no universal playback in WP-SV?

Much thanks!
it works!
www.showupshowoff.net/gallery

but now my flash galleries show thumbnails but no first image?!
I did rebuild the galleries as well.

any advice?
Eric

Re: no universal playback in WP-SV?

In your gallery's XML file, the thumbURLs and imageURLs are on different domains, eg:

<image imageURL="http://www.korenman.com/showupshowoff/gallery/wp-content/uploads/2011/11/Rippled-Reflections-BW.jpg" thumbURL="http://www.showupshowoff.net/gallery/wp-content/uploads/2011/11/Rippled-Reflections-BW-250x250.jpg" linkURL="http://www.korenman.com/showupshowoff/gallery/wp-content/uploads/2011/11/Rippled-Reflections-BW.jpg" linkTarget="_blank">

Please see this FAQ for details: http://simpleviewer.net/simpleviewer/su … trouble_11

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: no universal playback in WP-SV?

MUCH thanks - more of a WP issue now..
since I fixed the url issue all my media files need to be updated as to their proper location so SV can function properly.

the files do live in:
http://www.korenman.com/showupshowoff/g … nt/uploads

but the blog is assigned and registered to
www.showupshowoff.net (a subdomain of www.korenman.com)

how can get WP to adjust all 600 media files to point only to
www.showupshowoff.net/gallery/wp-content/uploads ??

I do appreciate the help!
Eric

Re: no universal playback in WP-SV?

AHH! fixed - with a workaround.

Newly uploaded files get the correct url and work fine, but SV thinks older uploaded files are at a different URL.
I went in and edited the XML files by hand so the older SV galleries now point to correct location of image and now it works.

thanks
Eric