Topic: PLEASE HELP!!! simpleviewer displays locally but not on server!

I've spent about 3 hours trying to get this simpleviewer to work. I use the svBuilder to create my gallery and it works fine when i preview locally. (I'm making a website that is meant to be viewed on iphones so i UNCHECKED use flash) However, when i upload the folder that was created (the one containing the index.html file, gallery.xml file, svcore folder, etc.) to my web server i just get a blank screen that displays nothing.

I don't know what I'm doing wrong, i've tried uploading to two different web servers, tried hosting from flickr aswell as locally, tried using it with and without flash on. I can't figure out what the problem is.

I've tried viewing it in firefox, safari, and chrome. all 3 show the page fine when i preview from my desktop and do not show it when i preview from online.

I DID NOT use fetch to do ftp upload, I used cyberduck.

here's two links to where i've tried to upload it:
http://adak.asap.um.maine.edu/~mcginlei … index.html
http://ianmcginley.nmdprojects.net/final/index.html

the first one is connected to a flickr account, the second has the pictures hosted on the server (within the same folder as the index.html file)

WHAT IS GOING WRONG? I need to have this working to hand in my final project on thursday, somebody please help me out.

Re: PLEASE HELP!!! simpleviewer displays locally but not on server!

It looks like neither of your galleries have their respective 'svcore' folders uploaded to the correct locations.
For example, the 'http://ianmcginley.nmdprojects.net/final/' gallery has the line:

<script type="text/javascript" src="svcore/js/simpleviewer.js"></script>

... but going directly to http://ianmcginley.nmdprojects.net/fina … eviewer.js in a browser results in an error 404 (file not found).
Make sure you upload the 'svcore' folders alongside each gallery's 'index.html' files.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: PLEASE HELP!!! simpleviewer displays locally but not on server!

the folder is there, though. I dragged the entire simpleviewer folder (i titled it final because i'd tried it a million times) in my ftp client.

here's an image of it in cyberduck:
http://img259.imageshack.us/img259/2963/picture51gg.png

could this be a problem with permissions on my server or something? it just seems weird that it's happening on two different servers.


EDIT: thank you for your help, by the way!

Last edited by IanJMcG (2011-12-06 23:32:08)

Re: PLEASE HELP!!! simpleviewer displays locally but not on server!

could this be a problem with permissions on my server or something? it just seems weird that it's happening on two different servers.

It just looks like the files are not in their correct locations.
I can access none of the 'svcore' files in your http://ianmcginley.nmdprojects.net/final/ folder.
When uploading to your 'ianmcginley.nmdprojects.net' site, check with your web host to see if the files should be uploaded to a 'public_html' or 'htdocs' folder in order for the files to be publicly accessible.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: PLEASE HELP!!! simpleviewer displays locally but not on server!

okay I figured it out! the problem was that for some reason all the files had 770 permissions. I don't know why. I went in and manually changed the permissions and everything works fine now.

Thanks for the help.