Topic: Problem to load gallery

I have some problems with my gallery system...

when I use the simple code from the exsample, every things works perfect...
    <!--START SIMPLEVIEWER EMBED.-->
    <script type="text/javascript" src="svcore/js/simpleviewer.js"></script>
    <script type="text/javascript">
    jQuery(document).ready(function () {
        SV.simpleviewer.load('sv-container', '100%', '100%', '222222', true);
    });
    </script>
    <div id="sv-container"></div>
    <!-- END SIMPLEVIEWER EMBED -->

But I have to use the gallery with dynamic contenst, so I make a XML generated file with ASP that loads the images to show. Therefore I need to be able to changes the name of the xml file to load...
I have found these script, i the embend section...

<!--START SIMPLEVIEWER EMBED.-->
<script type="text/javascript" src="svcore/js/simpleviewer.js"></script>
<script type="text/javascript">
var flashvars = {};
flashvars.galleryURL = "gallery.xml";
var params = {};
params.wmode = "transparent";
var attributes = {};
attributes.id = "svInstance";
simpleviewer.ready(function () {
simpleviewer.load("sv-container", "100%", "100%", "222222", true, flashvars, params, attributes);
});
</script>
<div id="sv-container"></div>
<!-- END SIMPLEVIEWER EMBED -->

But I dosen't work (I have not change the gallery, to use my dynamic genereated asp file jet - its still have to load the same file as the script abow - its in the same file - so its not a pattern problem.
Nothing happen - Simpeviewer is not loading - i get no error like can't find xml er so.

Hope someone can help

Re: Problem to load gallery

Your code above should work fine and your gallery should be displayed.
A couple of points to note:
(1) If you wish your gallery to have a transparent background, there is no need to set the 'wmode' param.
Just set the backgroundColor Embed Code Parameter to 'transparent'.
SimpleViewer deals with the 'wmode' param behind the scenes.
(2) The 'id' attribute ('svInstance') is required only when using the SimpleViewer-Pro API is used
Your embedding code (specifying the path to the XML file) would then become:

<!--START SIMPLEVIEWER EMBED.-->
<script type="text/javascript" src="svcore/js/simpleviewer.js"></script>
<script type="text/javascript">
var flashvars = {};
flashvars.galleryURL = "gallery.xml";
simpleviewer.ready(function () {
simpleviewer.load("sv-container", "100%", "100%", "transparent", true, flashvars);
});
</script>
<div id="sv-container"></div>
<!-- END SIMPLEVIEWER EMBED -->

If you continue to experience difficulties, please post the URL to your gallery so that we can take a look.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: Problem to load gallery

I make my site on my laptop local, but I have uploaded the site to a test server - its the same result there...

You can access it here: http://upload.testhjoernet.dk/galleri/galleri.asp
The xml file is here: http://upload.testhjoernet.dk/galleri/gallery.xml

I have insertet the code above, but nothings load... Hope you can help me!

Re: Problem to load gallery

Your gallery uses SimpleViewer-Pro v2.1.2 but the embedding code is for v2.1.3 or later.
Try either:
(1) Upgrading the gallery from v2.1.2 to v2.2.0: http://www.simpleviewer.net/simpleviewe … grade.html
... or:
(2) Use the following embedding code:

<!--START SIMPLEVIEWER EMBED.-->
<script type="text/javascript" src="svcore/js/simpleviewer.js"></script>
<script type="text/javascript">
var flashvars = {};
flashvars.galleryURL = "gallery.xml";
jQuery(document).ready(function () {
SV.simpleviewer.load("sv-container", "100%", "100%", "222222", true, flashvars);
});
</script>
<div id="sv-container"></div>
<!-- END SIMPLEVIEWER EMBED -->
Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.