Topic: Working on all browsers except iPad

Hi

I have been messing about with the code for some time but cant seem to get my gallery working on the iPad where it says "gallery.xml not found"

I am using the BaseURL coding as the files are hosted elsewhere on my server and not within the test directory (in anticipation of an eventual move "live". Therefore I have full URL's included. The coding is

<!--START SIMPLEVIEWER EMBED.-->
<script type="text/javascript" src="http://www.spanishhighs.co.uk/flickr/alpine-introduction/svcore/js/simpleviewer.js"></script>
<script type="text/javascript">
var flashvars = {};
flashvars.baseURL = "http://www.spanishhighs.co.uk/flickr/al … roduction/";
simpleviewer.ready(function () {
simpleviewer.load("sv-container", "400px", "520px", "ffffff", true, flashvars);
});
</script>
<div id="sv-container"></div>
<!-- END SIMPLEVIEWER EMBED -->

As I said, it works on all platforms except iPad (not sure about iPhone as I have Android where it works fine)

Can you help?

Thanks

Re: Working on all browsers except iPad

I am using the BaseURL coding as the files are hosted elsewhere on my server and not within the test directory (in anticipation of an eventual move "live".

This could be the source of the problem. The files must be on the on the same domain/subdomain as the HTML page into which the gallery is embedded due to the JavaScript 'same origin policy' security restriction.
The gallery displays fine on its own on my iPod Touch when visiting the URL: http://www.spanishhighs.co.uk/flickr/al … index.html

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: Working on all browsers except iPad

But it is all hosted on the same domain ie www.spanishhighs.co.uk

The link to the test page URL is http://www.spanishhighs.co.uk/test/alpi … urses.html
The gallery folders are contained at http://www.spanishhighs.co.uk/flickr/al … roduction/

What am I doing wrong here?
If it works on the iPhone why not the iPad?

Just a bit confused, sorry

Re: Working on all browsers except iPad

Thank you for providing the link to your web page.
The problem is that going to http://www.spanishhighs.co.uk/test/alpi … urses.html automatically redirects to http://spanishhighs.co.uk/test/alpine-i … urses.html (without the 'www') and your baseURL specifies the 'www' subdomain.

Either remove the references to the 'www' subdomain in your embedding code or remove the redirection on your web server.
Better still, you could use relative rather than absolute paths in your embedding code which would work with both www.spanishhighs.co.uk and spanishhighs.co.uk.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: Working on all browsers except iPad

Brilliant. Works fine now. Thanks Steven!

Re: Working on all browsers except iPad

Hi Steven. Unfortunately, Ive still got a residual problem from yesterday. The gallery outline appears on the ipad, but without the flickr thumbnail images filling the gallery. I have tried but absolute and relative URLS and both work fine on all platforms except the ipad. Any ideas?

Re: Working on all browsers except iPad

The thumbnails in your gallery (http://www.spanishhighs.co.uk/test/alpi … urses.html) load when I view it on my iPod Touch.
Try clearing your browser's cache before reloading the gallery in case your browser is hanging onto and using older versions of your website's files.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: Working on all browsers except iPad

Done all that... history, cookies, browser cache all cleared and not showing thumbnails, only the outline of the gallery. Very strange!

Re: Working on all browsers except iPad

What happens when you view the gallery on its own page (rather than embedded in your web page)?
http://spanishhighs.co.uk/flickr/alpine-introduction/
If this works, perhaps you could embed the gallery in an <iframe> which would simply embed the gallery's own index page (which you know works OK).
See Option #2 here for details.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: Working on all browsers except iPad

Interesting, as there is no difference to the gallery if you bring up http://spanishhighs.co.uk/flickr/alpine-introduction/ on the ipad. The gallery is there but with no thumbnails.

I have checked other galleries as well so this is a general problem rather than specific to one gallery

Re: Working on all browsers except iPad

Another thing to note is that when I visit my flickr photostream direct they are blank too. Thus maybe not a Simpleviewer problem?

Re: Working on all browsers except iPad

Another "throw into the mix"! Using Chrome on the ipad still gives the same problem

Re: Working on all browsers except iPad

Another thing to note is that when I visit my flickr photostream direct they are blank too. Thus maybe not a Simpleviewer problem?

This certainly seems to indicate that the problem is not with SimpleViewer but with Flickr.
Here is a test Flickr-sourced SimpleViewer-Standard v2.3.0 gallery for you to try: http://testgallery.comyr.com/flickr/

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: Working on all browsers except iPad

Nope that doesn't show too. Found a thread suggesting resetting router may help. Did that but made no difference. I will try to find out why and report back if I find anything as it may affect other Simpleviewer customers

Re: Working on all browsers except iPad

Since the last post I have not found out much, except that some thumbnails are actually loading but extremely slowly. Looks like Safari/ipad is trying to load the large version of the image into the thumbnail instead of the thumbnail image?

Re: Working on all browsers except iPad

Knowing that your iPad does not display your Flickr images directly from Flickr, I would temporarily take SimpleViewer out of the equation in order to try to fix this problem as it may just complicate things.
As you have tested with Chrome as well as Mobile Safari and have got the same results, it looks like it is not a browser-specific issue.
I am able to view your gallery (and my test gallery) on my iPod Touch so it looks like Flickr is not the cause.
This leaves your iPad itself and your internet connection as possible causes, though in what way, I am not sure.
Try loading the Flickr test page and then check the related FAQ regarding problems with images not loading.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: Working on all browsers except iPad

Everything went green (ok) on the Flickr test page and I went back and tested the gallery webpage. All worked ok. I agree with you... a temporary problem with ipad internet connection or Flickr service related.

Anyway I know the coding works so will press ahead with the rest of my site. Thanks for the advice.