Topic: "Gallery Not Found" in IE, works great in Firefox

Hello,

I have incorporated the SimpleViewer gallery into my website.  The galleries work great when viewed in Firefox, however when viewed in any other browser such as IE, I keep getting the "Gallery Not Found" message.  I have read through a buch of the threads to no avail.  Does anyone have any ideas? 

I'd love to sublit the source code and/or site address, but I guess I'll have to make some more posts.

Thanks so much for the help!!!

Re: "Gallery Not Found" in IE, works great in Firefox

Did you clear your cache in IE?
Did you check the letter case of the 'gallery.xml' file? (make sure it's not 'Gallery.xml' or something)

Felix Turner
SimpleViewer Support Team.

Re: "Gallery Not Found" in IE, works great in Firefox

Hi Felix,

Thanks for the prompt reply.  I cleared the cache in IE, and double checked the "gallery.xml" file, and it is named with lower case:

gallery.xml

Re: "Gallery Not Found" in IE, works great in Firefox

you can post the url like this:
www dot phillipnorman dot com/weddings/

Regards
Phil
http://www.phillipnorman.com

Re: "Gallery Not Found" in IE, works great in Firefox

www dot alltheabovephotography dot com/AviationGallery/

Hope this helps...all of the galleries should work great in Firefox, not in IE.

Shahn

Re: "Gallery Not Found" in IE, works great in Firefox

I am not really familiar with java script but from what I can see so far when I view the 'source' of the page I can't see any reference to gallery.xml which is what usually causes the 'gallery not found' error.

The normal index.html references SimpleViewer like this:

    <script type="text/javascript">
        var fo = new SWFObject&#40;"viewer.swf", "viewer", "100%", "100%", "7", "#333333"&#41;;    
        fo.addVariable&#40;"preloaderColor", "0x333333"&#41;;
        fo.addVariable&#40;"xmlDataPath", "gallery.xml"&#41;;    
        fo.write&#40;"flashcontent"&#41;;    
    </script>    

And earlier with this:

<script type="text/javascript" src="swfobject.js"></script>

So I would suspect you have to do the same in your htm?!

Regards
Phil
http://www.phillipnorman.com

Re: "Gallery Not Found" in IE, works great in Firefox

It could be that I have no idea what I am talking about as I couldn't tell you why it works in Firefox and not in IE!
:?

Regards
Phil
http://www.phillipnorman.com

Re: "Gallery Not Found" in IE, works great in Firefox

me either

Re: "Gallery Not Found" in IE, works great in Firefox

Just tried your web page in Firefox and none of the galleries work?

Regards
Phil
http://www.phillipnorman.com

Re: "Gallery Not Found" in IE, works great in Firefox

http://www.alltheabovephotography.com/G … index.html

seems to be working now.

Felix Turner
SimpleViewer Support Team.

Re: "Gallery Not Found" in IE, works great in Firefox

I agree all the galleries seme ot be working now. So Shahn, how did you get them to work? What did you change/fix?

Thanks

Regards
Phil
http://www.phillipnorman.com

Re: "Gallery Not Found" in IE, works great in Firefox

I ended up changing the site back to having the galleries appear in a new window when the photo gallery buttons are clicked.  I'll leave it this way until I can figure out a solution.  My intention was to have the gallery appear within the body of the site.  I have moved these gallery pages to a different folder in my directory while I work on the solution...not currently linked anywhere in the site.  However here's how to get to one of the gallery pages:

www dot alltheabovephotography dot com / Galleries / GalleryPages / Senior Gallery dot htm

Note: all of the pages in my site were created from a template with an editable region.  I had trouble placing the first string of JS code in the head tag per the FAQ...looks like the head tag may be locked due to the editable region.  Can this code be put some where else, or do I have no idea what I am talking about smile 

Thanks again for the replies!!!

Re: "Gallery Not Found" in IE, works great in Firefox

Read next reply for how it was solved for me...

Re: "Gallery Not Found" in IE, works great in Firefox

Ureka..or something like it!!  I was able to solve the problem.  I was using Dreamweaver MX, and just upgraded to DW CS3.  When I opend the gallery pages with the embedded galleries, I recieved a pop-up warning me that the embedded file had browser compatibility issues, and that CS3 would fix the issues by changing the JS scripts.  It actually created a new JS Object file, and new code in the page...check out the site with the galleries and be sure to view the modified source code as well.

www dot alltheabovephotography dot com / Galleries / WeddingGallery / album / WeddingGallery dot html


Thanks again for the help offered in this forum!!





Take Care Everyone!!
Shahn

Re: "Gallery Not Found" in IE, works great in Firefox

I get "page not found" at:
http://www.alltheabovephotography.com/G … allery.htm

Never mind seems to be working now....

Regards
Phil
http://www.phillipnorman.com

Re: "Gallery Not Found" in IE, works great in Firefox

Hi Phillip,

The pages were probably still uploading to the server...

Give it a whirl now.

www dot alltheabovephotography dot com

Shahn

Re: "Gallery Not Found" in IE, works great in Firefox

so it seems like im kind of doing the same thing that skiedout is-  using a template with an editable region..

what i did was make a .png file in fireworks, imported into dreamweaver, deleted the picture that was in the space i want to use, turned that space into an editable region and then copy/pasted the div/script part from the simple viewer index.hmtl file in between the editable region tags and also c/p the script tag from the index into the head tag on my template-- everything the faq told me to do! 

all i see when i view the page in firefox is that message that says 'this page requires macromedia flash..bla bla bla' - and even if i click on any of the links (to download flash or to view the gallery) it goes to a 'page not found' thing.


what do i do now?   sad

please help!