Topic: SimpleViewer starts to load and display nothing

Hi,

maybe you can help me with my Simpleviewer. SimpleViewer write "load galery", but then don´t display anything (exept of the downloadlink).

Simpleviewer: spielefuerviele.de/zz_anderes/f-tal/fotos/viewer.asp?setid=72157602371846204
XML: spielefuerviele.de/zz_anderes/f-tal/fotos/flickrViewer.php?setid=72157602371846204

Thx for help

Re: SimpleViewer starts to load and display nothing

So it looks like you are trying to build a SimpleViewer gallery using a flickr photo set?

I don't know what your problem is but I did get it to work fine here.

So have a look at the source and here is my flickviewer.php custom section

$setid = '72157601000072133';
$userurl = 'http://www.flickr.com/photos/philndingo/';
$cache = "tmp/flickr.xml";
$use_curl = true;
$ttl = 43200; // 12 hours 43200
$title = "Denali 2006";
$showImageLink = false;
$showImageCaption = false;

/* SimpleViewer XML Options*/

$maximageHeight = '525';
$maximageWidth = '787';
$textColor = '0xFFFFFF';
$frameColor = '0xffffff';
$frameWidth = '4';
$stagePadding = '30';
$thumbnailColumns = '4';
$thumbnailRows = '4';
$navPosition = 'left';
$enableRightClickOpen = 'false';
$backgroundimagePath = '';
/* END OF CONFIGURATION SECTION 
********************************************************************

You also must have the the swfobject.js, viewer.swf style.css and index.html in the same folder as the flickrveiwer.php

Regards
Phil
http://www.phillipnorman.com

Re: SimpleViewer starts to load and display nothing

I've used simpleviewer on a few sites, but now I want to use flickrviewer.
I followed the directions, but can't get it to load my files.
http://www.kelseysimmonsdesign.com/simpleviewer/

Is it because I need simpleviewer 1.8?
It's holding up a site I'm doing for a friend. Any help would be much appreaciated.
Thanks!

Re: SimpleViewer starts to load and display nothing

have you set your flickr api key in the .php file and have you allocated a read/write folder for the flickr.xml cache?
And yes the setup for files is otherwise the same as a simpleviewer gallery so yes you need to have the same viewer.swf and swfobject.js files

Regards
Phil
http://www.phillipnorman.com

Re: SimpleViewer starts to load and display nothing

Thanks for the reply.
Yes, I set the flickr api key in the .php file.
I allocated a read/write folder for the flickr.xml cache.
I followed the directions twice. I'll try again for a third time. I just wanted to make sure that simpleViewer 1.9 works with flickrViewer. It calls for 1.8. I wasn't sure if that was the issue.

When I look at the files being loaded, an xml file does not load.
Should it?

Re: SimpleViewer starts to load and display nothing

I am not sure if using 1.9 would be an issue, use 1.8 and see if it works. I used 1.8. Also check your setting for $use_curl = true;

Regards
Phil
http://www.phillipnorman.com

Re: SimpleViewer starts to load and display nothing

where can I download 1.8? The link only downloads 1.9.

Re: SimpleViewer starts to load and display nothing

where can I download 1.8? The link only downloads 1.9.

Re: SimpleViewer starts to load and display nothing

send an email to "pnorman at rjc dot ca" and I will reply with the files I use as attachments.

Regards
Phil
http://www.phillipnorman.com

Re: SimpleViewer starts to load and display nothing

It was a permissions issue.
the fix:
I checked/edited all related folders to be sure they had permissions 0755... SOLVED!


thanks!