Topic: My SV gallery doesn't work in the Firefox

I'm having a problem to do my SV galery open in the Firefox.
But the same page works very well on the Internet Explorer.

I already try everything.
Please, somebody help me!

Here is the link:
www melhoresalbuns com / lygia / fotoslygia html

Thanks!


PS. Sorry about my english.

Re: My SV gallery doesn't work in the Firefox

http://www.melhoresalbuns.com/lygia/ima … 03_IMG.jpg does not exist. Check your filepaths and letter cases.

Felix Turner
SimpleViewer Support Team.

Re: My SV gallery doesn't work in the Firefox

But there's something wrong.
Because the file was there all the time!
But anyway, I have update the site now and the SV Gallery still doesn't working for me on the Firefox.

This one for exemple, have all the files working fine in the Internet Explorer and nothing in the Firefox!!!!
www melhoresalbuns com / bruna / fotosbruna html

4

Re: My SV gallery doesn't work in the Firefox

DELETED

Re: My SV gallery doesn't work in the Firefox

I have done a little experimenting and think I might have found a solution to your problem.

In your "gallery.xml" file, replace:

imagePath="" thumbPath=""

with

imagePath="/" thumbPath="/"
Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: My SV gallery doesn't work in the Firefox

No. I've try this but still not working.
And with this code "imagePath="/" thumbPath="/"" the page don't work in IE too!

I have done a little experimenting and think I might have found a solution to your problem.

In your "gallery.xml" file, replace:

imagePath="" thumbPath=""

with

imagePath="/" thumbPath="/"

Re: My SV gallery doesn't work in the Firefox

Perhaps the problem is really hotlink protection!
I did a Google search and found many people with the same problem.
The Awardspace does not allow the use of hotlinks and it appears that the way the Firefox access the images is interpreted as hotlink by Awardspace.

But I found one user who says there is a gap in relation to PHP "Awardspace lets you hotlink if you use php GDs imagecreatefrompng () function."

But I do not know how to use this code!

Re: My SV gallery doesn't work in the Firefox

I've been able to recreate your problem on a server that allows hotlinking so I'm not convinced that this is the problem.
Using "/" as the imagePath and thumbPath works for me in both browsers when uploaded to the server but I've just noticed that it doesn't work on my desktop PC.
However, using "./" works in both browsers from the server and my hard drive.
If that still does not work, try moving your images to a separate folder and define the path in gallery.xml.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: My SV gallery doesn't work in the Firefox

I will try that!

Re: My SV gallery doesn't work in the Firefox

Nothing!

I've been able to recreate your problem on a server that allows hotlinking so I'm not convinced that this is the problem.
Using "/" as the imagePath and thumbPath works for me in both browsers when uploaded to the server but I've just noticed that it doesn't work on my desktop PC.
However, using "./" works in both browsers from the server and my hard drive.
If that still does not work, try moving your images to a separate folder and define the path in gallery.xml.

Re: My SV gallery doesn't work in the Firefox

I think this two examples will concludes the discussion!

A friend has upload a working gallery and send to me exactly the same files and I upload it too.

Here is the two links:

// paginas terra com br / lazer/ thiagokalbusch / rio / index html
(working on Firefox)

// www melhoresalbuns com / rio / index html
(My gallery, NOT working on Firefox)

Remember, the files are exactly the same!
Now I'm sure that the problem is the Awardspace!


What do you think about it?

Re: My SV gallery doesn't work in the Firefox

I think you've proved your point!  It looks like a hotlinking issue after all.
I signed up for a free AwardSpace account, uploaded a test gallery of my own and couldn't get it working no matter what I tried.
A quick look through the AwardSpace forums shows that there is hotlink protection on their free accounts (which we figured out already) and that there are more than a few users having issues with images.  Some seem to be hosting their images elsewhere and keeping their html pages on AwardSpace.
I guess you could upgrade your account or move host.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: My SV gallery doesn't work in the Firefox

I don't know what is better. Move host or try to use the  "imagecreatefrompng ()" function to enable the hotlink in my site.

But thanks for everything!
Your help was very important...

Re: My SV gallery doesn't work in the Firefox

Change hosting?! I use http://www.kiwihosting.net.nz/

Regards
Phil
http://www.phillipnorman.com

Re: My SV gallery doesn't work in the Firefox

I've found a workaround for the AwardSpace hotlink protection.

Change the file extension on your images, thumbnails and references in "gallery.xml" from ".jpg" (or whatever format they are) to something else (I've used ".txt" in my test gallery).

I've uploaded a test gallery to AwardSpace at:

simpleviewertest awardspace com / album / index html

and it works fine in both IE7 and Firefox 3.

Steven Speirs
SimpleViewer Support Team.

Re: My SV gallery doesn't work in the Firefox

It works perfectly!
I don't know how to thank you ...
I am trying for months and nothing!

Now all my site is working
www melhoresalbuns com


Thank you very much!