Topic: IE & FF Compatibility Issues | wmode & iframes

I'll try to make this as descriptive as possible. The beta site now works perfect in every way with IE8 with no modification of the orginial autoviewer code needed: no white background, the drop menus are over the flash, and no JS errors:

http://www.jasontbarker.com/pages/automotive_static/

Perfect BUT I have the issue of the menus being under the flash in FF and Chrome. I can't figure out how to add the wmode content without completely rewriting the code since it seems to require <object> tags and the original autoviewer script doesn't have them. I rewrote it here and the page works perfect in FF and Chrome:

http://www.jasontbarker.com/pages/automotive_kinetic/ (note there is only one photo in the viewer at this time)

BUT I now have the issue of the iframe white background on IE with that page.


Example 1.
This is the viewer setup up for IE: http://www.jasontbarker.com/galleries/a … index.html

Example 2.
This is the same viewer but with a completely different code adding the wmode transparent content so the drop menus are visible on FF and Chrome. http://www.jasontbarker.com/galleries/a … ndex2.html

Which would be better to use? Should I use the original autoviewer code found in example 1 and figure out how to add the wmode content so the drop menus are over the iframe/flash on FF and Chrome? Or should I use the code I wrote in example 2 and figure out how to make the background transparent for IE? I would prefer example 1 since that's how simpleviewer wrote the flash but I don't have a clue how to add the wmode content to it.

The home button links to the root/old site so here's a link to the test homepage: http://www.jasontbarker.com/sitetest

Re: IE & FF Compatibility Issues | wmode & iframes

I tried adding fo.addParam("wmode", "transparent"); with no luck. Is there anything else that needs to be added?



<script type="text/javascript">
        var fo = new SWFObject("autoviewer.swf", "autoviewer", "100%", "100%", "8", "#000000");
       
        //Optional Configuration
        //fo.addVariable("langOpenImage", "Open Image in New Window");
        //fo.addVariable("langAbout", "About");
        //fo.addVariable("xmlURL", "gallery.xml");
       
        fo.write("flashcontent");
        fo.addParam("wmode", "transparent");
       
       

    </script>

Re: IE & FF Compatibility Issues | wmode & iframes

Nevermind! Apparently where you place it makes a difference. I added it at the top and now it works!



<script type="text/javascript">
        var fo = new SWFObject("autoviewer.swf", "autoviewer", "100%", "100%", "8", "#000000");
        fo.addParam("wmode", "transparent");       

        //Optional Configuration
        //fo.addVariable("langOpenImage", "Open Image in New Window");
        //fo.addVariable("langAbout", "About");
        //fo.addVariable("xmlURL", "gallery.xml");

       
        fo.write("flashcontent");
       

    </script>