Topic: Simpleviewer2 embeded in Rapidweaver NOT displaying in Firefox HELP!

Hello Everyone.

I have a site built with rapid weaver. I have begun to update it using simple viewer 2 pro and svmanager.

I am not a programmer and only have the most basic knowledge of code which is why i'm using rapidweaver. I have been using the old simple viewer plug in but want to replace it with the simpleviewer2 pro galleries.  I am ware that the plugin is not compatible wit SV2 so want to embed galleries using an HTML page.

Using Simple viewer pro 2 I can create a gallery that displays perfectly in Google Chrome, Safari, Rapidweaver's browser and other browsers.... BUT NOT FIREFOX??

Viewing the gallery in Firefox simply shows nothing... no error messages, just nothing.

If i explain how i have gone about this process, possible someone can help me solve this mystery. and before anyone suggests this... I have tested this on two computers, and cleared the cashes before doing so.. several times.

OK... how did I get here?

This is the page with the simple viewer gallery that will not display in rapid weaver:

http://www.dansalter.com/Editorial/dsp/roxe2.html

To get this working i created my gallery using SV manager, then downloaded this from the server using cyberduck and edited it in SVbuilder. re-uploaded it and created my links.

regarding the links... here is what i have used...

In the rapidweaver page editor, i have placed this code in the page Header tab:

<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/swfobject/2.2/swfobject.js"></script>
<script type="text/javascript">
var flashvars = {};
flashvars.baseURL="http://www.dansalter.com/svmanager/g1roxe/";
flashvars.galleryURL = "gallery.xml";
var params = {};
params.bgcolor = "000000";
params.allowfullscreen = true;
params.allowscriptaccess = "always";
swfobject.embedSWF("http://www.dansalter.com/svmanager/g1roxe/simpleviewer.swf", "flashContent", "90%", "90%", "9.0.124", false, flashvars, params);
</script>

Here I could only get it to work by entering the full url of the gallery... but this is working in safari, chrome and others... not firefox though?

In the page it's self, which is an HTML page, I have placed this:

<!-- SIMPLEVIEWER BODY. Paste this into the body of the HTML page where you want to the gallery to appear -->
<div id="flashContent">SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. <a href="http://www.adobe.com/go/getflashplayer/">Get Flash.</a></div>

IF ANYONE CAN HELP I WOULD BE VERY GRATEFUL.

If you require any more information... please just ask.

Regards,

Dan Salter.

Re: Simpleviewer2 embeded in Rapidweaver NOT displaying in Firefox HELP!

When I run the page in Firefox with Firebug I am seeing a javascript error: "Failed to load source for: http://www..../rw_common/themes/camilo/javascript.js" This may be related.

Also, in your CSS, check the SWF and the divs that contain it have a height specified in pixels.

Felix Turner
SimpleViewer Support Team.

Re: Simpleviewer2 embeded in Rapidweaver NOT displaying in Firefox HELP!

Thanks For the responce.

Thats interesting around the javascript... My knowledge is only elementary, and i am using a theme for rapidweaver called Camilo, by Rapid Ideas....

I don't have the knowledge to repair programing issues... hence using rapidweaver and a pre made theme. I have had to return to using the simple viewer plug in for rapidweaver until i can get this sorted.... This is so Frustrating!!.... 

I have embedded several flash players in my site, like sound slides, ect... never had this much difficulty getting the thing to work though...

If you have any more advice... is the any code cleaning software? How do i give the div tags a pixel height...? what are div tags... ANYTHING... thanks...

Re: Simpleviewer2 embeded in Rapidweaver NOT displaying in Firefox HELP!

Hi Felix.

OK, I have got somewhere.. but still need a little help...

I can now get the simple viewer 2 pro to display in Firefox by changing the height and width to set pixel's instead of a % as demonstrated in the code below:

<!-- SIMPLEVIEWER HEAD. Paste this into the head of the HTML page-->
<head>
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/swfobject/2.2/swfobject.js"></script>
<script type="text/javascript">
var flashvars = {};
flashvars.baseURL="http://www.dansalter.com/svmanager/g1roxe/";
flashvars.galleryURL = "gallery.xml";
var params = {};
params.bgcolor = "000000";
params.allowfullscreen = true;
params.allowscriptaccess = "always";
swfobject.embedSWF("http://www.dansalter.com/svmanager/g1roxe/simpleviewer.swf", "flashContent", "800", "800", "9.0.124", false, flashvars, params);
</script><head>

I have also removed the java script embedded in the .js part of the rapidweaver theme camilo. Although simple viewer2 will now display in with both versions of the theme, with and without the java script. - SO i'm thinking that it is not the java but the pixel height that is an issue?....

The Problem I how have is that the simpleviewer slideshow is now fixed in height and will not scale! how can i keep forefox happy by having a fixed pixel width but also make it scalable... is there another way to code this? or anything you can think of that might help?

Thanks ,

Dan.

Re: Simpleviewer2 embeded in Rapidweaver NOT displaying in Firefox HELP!

When I view my gallery in Firefox it gets cropped to a small height. Why?

Check your CSS. Firefox requires that you explicitly set the height of the html and body tags, plus the div that contains SimpleViewer. Try setting them all to 100% or the height you require in pixels. For an example, check the CSS in the index.html file that comes in the SimpleViewer download.

Felix Turner
SimpleViewer Support Team.

Re: Simpleviewer2 embeded in Rapidweaver NOT displaying in Firefox HELP!

Thank you Felix!

I have worked this out now.

When creating your embed code you need to set the height in pixels and the width in %.

That done and it works beautifuly.

Thanks.

Last thing Felix. I am getting an anoying selection area around simpleviewer when it is clicked on. I have managed to remove the selecton areas around the text using: outline: none;

But I can not get this to apply to the main body of the site with simpleviewer...

http://www.dansalter.com/Editorial/dsp/roxe2.html

Thankyou Felix...

I am so close to having a perect simpleviewer 2 setup!

Dan.