Felix wrote:

I mean that I changed the encoding attribute in the xml file at line 1.

Although that makes sense it actually doesn't change the encoding. You need to do it in your text editor. Check the FAQ, Q6: http://www.simpleviewer.net/simpleviewer/faq.html

I always thought I did the right thing, :P
Just read the answer wrong.

That solved my problem, thanks alot :)

Felix wrote:

By default, SimpleViewer uses the _sans system font which includes all glyphs for all languages. So there is no need to embed a font, unless you want to use a custom font.

When you say you changed the XML encoding, how did you do that?

I mean that I changed the encoding attribute in the xml file at line 1.

This line:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

[hr]
I also followed the steps miker posted, I managed to change the font to Arial, and in the character embedding menu, so embedded I all sets with no luck.

I want to be able to use the characters å, ä and ö in SV.

Currently these special characters are replaced with squares.

I looked in the FAQ, which told me to change the xml encoding to UTF-8. I did that, and the special characters are replaced with squares. And if I put one of these characters just before the </caption> tag, so will the rest of the gallery not load. (I also tried to replace the UTF-8 with ISO-8859-1, as that's what I use to put out these characters on the web page, result is the same.)

Also, replacing å with &aring; don't help me either.

I noticed that there come with a font file in the source files. This font don't have the characters I need, if this is the reason, can anyone please tell me how to change the font?