1

(1 replies, posted in SimpleViewer-Pro v2)

Is there a way i can create a gallery that is like a flip book.

for example: http://www.russellflemingphotography.com/?page_id=571

Something like this word press plug-in.

2

(1 replies, posted in SimpleViewer-Pro v2)

Hi,

My gallerys are working great on my website but when i view the site on an iphone it doesnt look the same and is all over the place.
Is this the problem that everyone is talking about or can you see if have done something wrong?

all my webpages look fine on the iphone but the pages that have gallerys are all over the place.

www.studiomoncrieff.com.au

Thanks for your time!
Chris

3

(5 replies, posted in SimpleViewer-Pro v2)

Hi,
I have down sized my photos, and the quality of the thumbs but for some reason the thumbs are taking a long time to show up on the screen.

The main images seem to be loading faster.

http://www.studiomoncrieff.com.au/studio.html
http://www.studiomoncrieff.com.au/productgallery.html

Are my thumbs loading in the backgound?

How do you get them to load in the foreground with the loading bar like this?
And faster?

http://www.bcpa.com.au/BCPA_Pages/2010_ … index.html




<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>

<simpleviewergallery

    maxImageWidth="1024"
    maxImageHeight="768"
    imageQuality="80"
    thumbWidth="75"
    thumbHeight="75"
    thumbQuality="50"
    useFlickr="false"
    resizeOnImport="true"
    cropToFit="false"
    backgroundTransparent="true"
    backgroundColor="000000"
    galleryHeight="100%"
    thumbRows="5"
    frameWidth=""
    frameColor="000000"
    showOpenButton="false"
    showFullscreenButton="false"
    flashBrightness="2"
    stageBorder="10"
    stageHPadding="10"
    stageVPadding="0"
    stageVAlign="CENTER"
    enableLooping="false"
    lockTopStack="false"
    enableKeyboardControls="false"
    lockBottomStack="false"
    enableAPI="true"
    dropShadowStrength="0"
    imageFrameStyle="NONE"
    imageTransitionType="FLASH"
    imageTransitionTime="1.2"
    imageHAlign="CENTER"
    imageBackOpacity="1"
    showImageNav="NEVER"
    showOverlay="HOVER"
    hideOverlayOnTransition="true"
    thumbPadding="8"
    thumbFrameColor="999999"
    thumbFrameHoverColor="000000"
    showThumbLoadBar="true"
    thumbLoadBarHeight="15"
    thumbFrameWidth="1"
    thumbHoverFrameWidth="4"
    thumbClickShift="2"
    thumbLoadBrightness="0.7"
    doThumbPopOut="true"
    thumbNavStyle="CIRCLE"
    thumbNavBackColor="FFFFFF"
    showNavButtons="false"
    showAutoPlayButton="false"
    showAudioButton="false"
    showToolTips="false"
    buttonBarPosition="NONE"
    floatTitle="false"
    captionPosition="NONE"
    floatCaption="false"
    showImageNumber="false"
    enableCaptionLinks="false"
    showAutoPlayStatus="false"
    autoPlayThumbs="false"
    loopAudio="false"
    backgroundScale="FILL"
    flickrShowTitle="false"
    flickrShowDescription="false"
    showBackButton="false"
    useFixedLayout="false"
    imageVAlign="CENTER"

>
  <image imageURL="images/studio_1.jpg"
    thumbURL="thumbs/studio_1.jpg"
    linkURL="images/studio_1.jpg"
    linkTarget="_blank">
    <caption><![CDATA[]]></caption>
  </image>
  <image imageURL="images/studio_2.jpg"
    thumbURL="thumbs/studio_2.jpg"
    linkURL="images/studio_2.jpg"
    linkTarget="_blank">
    <caption><![CDATA[]]></caption>
  </image>
  <image imageURL="images/studio_3.jpg"
    thumbURL="thumbs/studio_3.jpg"
    linkURL="images/studio_3.jpg"
    linkTarget="_blank">
    <caption><![CDATA[]]></caption>
  </image>
  <image imageURL="images/studio_4.jpg"
    thumbURL="thumbs/studio_4.jpg"
    linkURL="images/studio_4.jpg"
    linkTarget="_blank">
    <caption><![CDATA[]]></caption>
  </image>
  <image imageURL="images/studio_5.jpg"
    thumbURL="thumbs/studio_5.jpg"
    linkURL="images/studio_5.jpg"
    linkTarget="_blank">
    <caption><![CDATA[]]></caption>
  </image>
  <image imageURL="images/studio_6.jpg"
    thumbURL="thumbs/studio_6.jpg"
    linkURL="images/studio_6.jpg"
    linkTarget="_blank">
    <caption><![CDATA[]]></caption>
  </image>
  <image imageURL="images/studio_7.jpg"
    thumbURL="thumbs/studio_7.jpg"
    linkURL="images/studio_7.jpg"
    linkTarget="_blank">
    <caption><![CDATA[]]></caption>
  </image>
  <image imageURL="images/studio_8.JPG"
    thumbURL="thumbs/studio_8.JPG"
    linkURL="images/studio_8.JPG"
    linkTarget="_blank">
    <caption><![CDATA[]]></caption>
  </image>
  <image imageURL="images/studio_9.jpg"
    thumbURL="thumbs/studio_9.jpg"
    linkURL="images/studio_9.jpg"
    linkTarget="_blank">
    <caption><![CDATA[]]></caption>
  </image>
  <image imageURL="images/studio_10.JPG"
    thumbURL="thumbs/studio_10.JPG"
    linkURL="images/studio_10.JPG"
    linkTarget="_blank">
    <caption><![CDATA[]]></caption>
  </image>
  <image imageURL="images/studio_11.jpg"
    thumbURL="thumbs/studio_11.jpg"
    linkURL="images/studio_11.jpg"
    linkTarget="_blank">
    <caption><![CDATA[]]></caption>
  </image>
  <image imageURL="images/studio_12.jpg"
    thumbURL="thumbs/studio_12.jpg"
    linkURL="images/studio_12.jpg"
    linkTarget="_blank">
    <caption><![CDATA[]]></caption>
  </image>
  <image imageURL="images/studio_13.jpg"
    thumbURL="thumbs/studio_13.jpg"
    linkURL="images/studio_13.jpg"
    linkTarget="_blank">
    <caption><![CDATA[]]></caption>
  </image>
  <image imageURL="images/studio_14.jpg"
    thumbURL="thumbs/studio_14.jpg"
    linkURL="images/studio_14.jpg"
    linkTarget="_blank">
    <caption><![CDATA[]]></caption>
  </image>
  <image imageURL="images/studio_15.jpg"
    thumbURL="thumbs/studio_15.jpg"
    linkURL="images/studio_15.jpg"
    linkTarget="_blank">
    <caption><![CDATA[]]></caption>
  </image>
</simpleviewergallery>


Thanks Chris Moncrieff

Fantastic!

I got it to work by:

1) Using BaseURL (Recommended)


The only problem i have now is that the background of the simple viewer is grey when i customized it as black.

http://www.studiomoncrieff.com.au/productgallery.html

any tips to get it black?

Thanks chris

Thank you!

I have followed your instructions and embeded the code but now i do not know how to link it to the external folder that contains the images,thumbs,svcor,gallery and productindex.

Becasue of this I am now gettting Gallery XML not found.

http://www.studiomoncrieff.com.au/productgallery.html

Last time i linked these to the html page this way:

File: product/svcore/swf/simpleviewer.swf

Parameter            Value
flashVars              baseURL=product/
allowFullscreen     true

Now because there is not a flash box to click i do not know how to do this.

I had a read through the directions for embedding the gallery link you forward to me and i can not seem to figure out how to link them.

This is the section where i embeded the code if it helps.   



<!-- footer -->
<div id="main2">
          <!-- header -->
          <div id="header2">
            <div class="fleft"></div>
  </div>
          <!-- content -->
          <!-- footer -->
          <div id="main">
            <!-- header -->
            <div id="header">
              <div class="fleft"><a href="index.html"><img src="images/studiomoncrieff.jpg" alt="" width="352" height="51" /></a>
                <div>
                  <div id="apDiv2">
                    <div class="button1"><img src="images/photography.jpg" alt="" width="80" height="11" /></div>
                  </div>
                </div>
              </div>
            </div>
            <!-- content -->
            <!-- footer -->
            <div><div id="content">
            <div class="indent portfolio_box">
              <center>
                <!--START SIMPLEVIEWER EMBED.-->
<script type="text/javascript" src="svcore/js/simpleviewer.js"></script>
<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function () {
SV.simpleviewer.load("sv-container", "30%", "30%", "000000", true );
});
</script>
<div id="sv-container"></div>
<!-- END SIMPLEVIEWER EMBED -->
                </a>
              </center>
            </div>
        </div></div>
          </div>
          <script type="text/javascript">
<!--
var MenuBar1 = new Spry.Widget.MenuBar("MenuBar1", {imgDown:"../SpryAssets/SpryMenuBarDownHover.gif", imgRight:"../SpryAssets/SpryMenuBarRightHover.gif"});
//-->
          </script>
</div>
</div>
<a href="#" onMouseOut="MM_swapImgRestore()" onMouseOver="MM_swapImage('Previous Arrow','','images/prev_button1.jpg',1)"><img src="images/prev_buttonBLANK.jpg" width="48" height="48" border="0" id="Previous Arrow" /></a><span class="style10"><span class="style11">Copy Right &copy; 2010</span> <span class="style11">All rights reserved</span></span>
<script type="text/javascript">
<!--
var MenuBar1 = new Spry.Widget.MenuBar("MenuBar1", {imgDown:"../SpryAssets/SpryMenuBarDownHover.gif", imgRight:"../SpryAssets/SpryMenuBarRightHover.gif"});
//-->
</script>
</body>
</html>

Thank you chris.

Hi,
This is my first time posting on a forum and first time building a website.
i have created gallerys in Dreamweaver and when i save them f12 and view in the Web Browser they look great.
After i upload everything to the sever on the net using FileZilla and internet explorer the pages work but where the Gallerys should be there is nothing.

I put the gallery on the  html page by going to Insert > Media > Flash then directed to the swf file that is in a sub folder in my main root folder called product.

File: product/svcore/swf/simpleviewer.swf

Then enterd in the parameters to link the gallery to the productgallery.html witch is located in the main root folder.

Parameter            Value
flashVars              baseURL=product/
allowFullscreen     true

Everything from here worked fine but when the site is uploaded to the net the gallery does not show.

This is my site http://www.studiomoncrieff.com.au/

This is one of the pages where a gallery should be http://www.studiomoncrieff.com.au/productgallery.html


Any help would be much appricated
Thank you